Milliárdos támogatással szól az éttermi cigányzene

  • narancs.hu
  • 2024. május 1.

Belpol

Így folytatódik a Muzsikáló Magyarország program.

Egymilliárd forint erejéig vissza nem térítendő támogatást ad a kormány ötszáz cigányzenész vendéglátóhelyi foglalkoztatására – írja a Telex a Magyar Turisztikai Ügynökségre (MÜT) hivatkozva.

A támogatás célja, hogy megőrizze a magyar kávéházi, éttermi cigányzenét, mivel az „olyan unikális, vendégélményt növelő turisztikai eszköz, melynek megőrzése és támogatása kiemelt jelentőséggel bír a hazai turizmus számára” – mondta Guller Zoltán, a MÜT elnöke. 

A program, amelynek keretében a támogatást adják, 2018 óta fut, Muzsikáló Magyarország néven.

Az ötszáz muzsikus foglalkoztatását négy hónapig támogatja az állam ily módon. A megsegített zenekarok hetente négy napon, naponta három órában zenélnek az általuk választott vendéglátóhelyen. A támogatásra pályázni lehet. 4-6 fős, vonósokból, klarinétosból, cimbalmosból álló zenekarok vezetői, tagjai jelentkezhetnek, május 27-ig.

Arról, hogy erre külön odafigyel a kormány, Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter is beszélt legutóbb, amikor a turizmusból élő vállalkozók versenyképességét javító 15 milliárdos támogatási programot említette. Ebből a pénzből 13 milliárd a vidéki vendéglátóipari vállalkozások megerősítésére megy, egymilliárd pedig a Tourinform irodák korszerűsítésére.  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk