Nem is létezik az Oktatási Hivatal CEU-ra vonatkozó vizsgálati anyaga?

  • narancs.hu
  • 2017. április 26.

Belpol

Az LMP kikérte, a hivatal nem adja, feljelentés lesz.

Kikérte az LMP az Oktatási Hivataltól azt a vizsgálati anyagot, ami alapján a kormány a CEU-t ellehetetlenítő törvényjavaslatot benyújtotta, de a hivatal megtagadta a munka kiadását. Szél Bernadett szerint ez csak egyet jelenthet: nem is létezik az anyag.

„Az Oktatási Hivatal kétségbeesetten falaz a kormánynak, de éppen a titkolózásával ismeri el, hogy semmilyen vizsgálat sem alapozta meg a CEU ellehetetlenítését célzó felsőoktatási törvény módosítását, ezért az LMP jogi úton rendezné a kérdést” – idézi a hvg.hu Szél Bernadettet.

A politikus elmondta, hogy először 15 nap hosszabbítást kértek az anyag kiadására a munkatársak leterheltségére hivatkozva, végül mégsem adtak ki semmit, mondván, ezek döntés-előkészítő adatok. „Ez azt jelenti, hogy a CEU számára teljesíthetetlen feltételek előírását semmilyen vizsgálat sem alapozta meg, az Oktatási Hivatal pedig aktívan közreműködött egy egyetem elleni politikai lejárató akcióban. Az LMP feljelentést tesz az ügyben” – mondta el Szél Bernadett.

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.