Nem nyomoz a rendőrség Orbán után

  • narancs.hu
  • 2021. február 23.

Belpol

Visszautasították a feljelentést, amely szerint a kormányfő és társai megszegték a temetésekre vonatkozó járványügyi korlátozást Kriza Ákos búcsúztatásán.

„A Miskolci Rendőrkapitányság (mint szabálysértési hatóság) a feljelentést a 2012. évi II. törvény 80. § a) bekezdése alapján elutasította” – írta a Narancs.hu megkeresésére a rendőrség. Lapunk arra kérdezett rá hat nappal ezelőtt, indítottak-e nyomozást az év elején elhunyt Kriza Ákos miskolci polgármester január 30-i temetésén a járványügyi szabályok megsértése miatt Orbán Viktorral és társaival vagy ismeretlenekkel szemben H. Attila 2021. február 15-i feljelentése alapján. 

A feljelentő szerint a néhai miskolci polgármester temetésének gyászszertartásán ötvennél többen vettek részt, amivel megsértették a járványügyi veszélyhelyzetre vonatkozó korlátozást. H. Attila bizonyítékként csatolta a temetésről készült, a miniszterelnök beszédét is tartalmazó videóösszefoglalót linkjét, amely alapján úgy becsülte, ötvennél többen vettek részt a miskolci evangélikus temetőben Kriza Ákos búcsúztatásán. A videót azóta törölték a fájlmegosztóról.

Figyelmébe ajánljuk