Némasági fogadalom: újabb közbeszerzéseket nyertek Mészárosék

  • narancs.hu
  • 2018. július 13.

Belpol

Ezúttal Mészáros Lőrinc gyerekeinek a cége újíthatja fel a majki Kamalduli Remeteséget.
„Ismét nagy összegű állami megrendelést kapott Mészáros Lőrinc gyermekeinek építőipari cége” – az uniós Közbeszerzési Értesítőben található infót a Klubrádió vette észre.
A felcsúti székhelyű Fejér-B.Á.L. Zrt., Mészáros Lőrinc gyermekei – Mészáros Ágnes, Mészáros Beatrix és ifj. Mészáros Lőrinc – alapította építőipari cége ugyanis milliárdos tendert nyert el: kb. kétmilliárd forintért végezhetik el az Oroszlány melletti majki Kamalduli Remeteség turisztikai célú fejlesztését szolgáló munkát. Ezek között van például tíz szerzetesi cellaház homlokzatának és tetőszerkezetének javítása, valamint az új fogadó- és kiszolgálóépületek felépítése.


A közbeszerzést egyébként a felcsúti cég a West Hungária Bau Kft.-vel közösen nyerte el, írják, ők azok, akik a Nemzeti Lovardát és a Várkert Bazárt is felújították. (Tulajdonosa Paár Attila, aki Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak korábbi üzlettársa volt, és szintén jól áll közbeszerzési területen.)

A némasági fogadalmukról ismert kamalduli rend tagjai lelki tökéletességre törekedtek, némasági fogadalmuk alól csak évente néhány napon, december 28-án és január 2-án volt fölmentés. A rend Magyarországon a XVII. században telepedett le, a majki remeteség a negyedik, egyben utolsó kolostoralapításuk. A fallal körülvett terület központját egy templom alkotja, körülötte helyezkedik el 17 cellaház. A rend és a műemlékegyüttes történetéről a birtokhoz tartozó konventépületben és Esterházy-kastélyban kialakított kiállítás a felújítás alatt is látogatható marad.

 

Figyelmébe ajánljuk