Nyílt levélben kérik a szombathelyi háziorvosok, hogy megnyithassanak a városi oltópontok

  • narancs.hu
  • 2021. március 14.

Belpol

Az illetékes járási tisztifőorvos és Harangozó Bertalan kormánymegbízott miatt áll a nyitás, ugyanis nem reagálnak a polgármesternek.

Szombathely szocialista polgármestere, Nemény András már korábban jelezte a kormányhivatalnak, hogy a városban szeretnének oltópontokat nyitni, hogy gyorsabban és biztonságosabban menjen a lakosok oltása. Nemény le is egyeztette a kormányhivatallal, hogy hol lennének az oltópontok, a munkába pedig az önkormányzati dolgozók is besegítenének, a nyitáshoz azonban jóvá kell hagynia a helyszíneket a járási tisztifőorvosnak, aki egész egyszerűen nem jelent meg a csütörtöki bejáráson. Harangozó Bertalan kormánymegbízott pedig nem reagált a polgármester megkeresésére.

Most a szombathelyi háziorvosok nyílt levélben fordultak a Vas Megyei Kormányhivatalhoz annak érdekében, hogy nyithassanak az oltópontok. Mint írják, a háziorvosi rendelőik tömeges oltásra alkalmatlanok, éppen ezért azt szeretnék, hogy a város által biztosított, berendezett, és csak a tisztifőorvos általi jóváhagyásra váró oltóközpontok megnyithassák. „A Szombathely város vezetése által kialakított helyszínek lehetőséget adnak arra, hogy a járványügyi szabályokat szigorúan betartva, zsúfoltság kialakulása nélkül, a rendelői ellátásra érkező betegektől térben és időben is elkülönítve olthassunk, a leggyorsabb ütemben, ahogy azt a rendelkezésünkre bocsátott vakcinák mennyisége lehetővé teszi” – írják.  „E lehetőség mielőbbi biztosítása valamennyi felelősséggel gondolkodó döntéshozónak kiemelt és közös érdeke kell legyen, hátráltatása ellentétes az állampolgárok egészségéért való felelősségvállalás elvével!” – zárul a levél.

Figyelmébe ajánljuk