Orbán Facebook-kommentekre válaszol és oltásra buzdít

  • narancs.hu
  • 2021. március 6.

Belpol

A kormányfő szerint célegyenesben vagyunk, és azért zárunk, hogy nyithassunk. 

„Hahó, Facebookosok! Új helyzet, új műfaj!” – ezzel a felütéssel jelentkezett be Orbán Viktor a Facebookon. A kormányfő hozzászólásokra reagál a közösségi felületére feltöltött videókban. 

Az első ilyen bejegyzésben arra a kérdésre válaszol, hogy miért kell újra bezárni az iskolákat. A miniszterelnök szerint a kormány egyfelől oltja azokat, akik regisztráltak és vakcinát kértek. Másfelől viszont újult erővel támad a vírus harmadik hulláma; „a célegyenesben vagyunk, most azért kell zárnunk, hogy minél hamarabb nyithassunk” – fogalmaz Orbán. Mindenkit arra kér, hogy regisztráljon, kérje a vakcinát, és akkor a beoltottak száma gyorsabban fog növekedni, mint amilyen erővel a vírus támad. 

A második videóban arról kérdezi őt egy hozzászóló, hogy hányan kaptak oltást eddig, és mennyi embert kell még beoltani ahhoz, hogy a korlátozásokon enyhíteni lehessen? Orbán válaszában kifejti, hogy csak azokat tudják beoltani, akik regisztráltak; „eddig 2 816 554 honfitársunk regisztrált” – mondja. A kormányfő beszámolója szerint mindennap oltanak, ezen a hétvégén is, amikor el fogják érni az egymilliós beoltottsági számot. A tervek szerint április elejére 2,5 millió, május elejére 4,5 millió ember lesz beoltva, amit követően elérik a 7-8 milliós beoltottsági számot is. 

 

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.