Orbán korrektségéhez nem fér kétség, az ellenzék viselkedése meg a rákosi időket idézi

  • narancs.hu
  • 2018. május 18.

Belpol

Így vélekedik a bátor Tarlós István a főváros helyzetéről.

Terjedelmes interjút adott a kormányközeli Magyar Időknek Tarlós István főpolgármester, aki beszélt a jövő évi önkormányzati választásokról, a hosszú távú fővárosi fejlesztésekről és persze keményen bírálta az ellenzéket.

Tarlós úgy tudja, a főpolgármestert 2019-ben is közvetlenül fogják választani. Ez számára azért fontos, mert korábban azt nyilatkozta, hogy csak akkor indul újra, ha marad a közvetlen választás intézménye.

Véleménye szerint "ma már nem szorul bizonyításra, hogy 2010 és 2018 között a kormány és a jelenlegi városvezetés együttműködve lényegesen több eredményt mutat fel Budapesten, mint amire az azt megelőző évtizedekben mások képesek voltak (...) és az új kormány összetétele is kedvező változásokat mutat a főváros szempontjából". Ezzel valószínűleg arra utal, hogy egy kevésbé konfliktusos időszak várható számára, hiszen távozott a kormányból Lázár János, akivel nem volt túl jó a kapcsolata. Bár erről nem volt hajlandó az interjúban nyilatkozni, annyit azért elmondott, hogy az biztos, "a jelenlegi kijelölt kancelláriaminiszterrel sokkal természetesebbnek, együttműködőbbnek látszik a kapcsolat."

Ezt csak megerősíti, amikor a Gulyás Gergely által belengetett 10 éves Budapest-stratégia kerül szóba. Tarlós erről így vélekedik:

"Annyi elmondható, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter és a főpolgármester együttműködnek a jövőben a Budapestet érintő kiemelt fejlesztésekben, és a miniszter összehangolja majd a főváros és a kormány közös munkáját ezekben a kérdésekben" – szerinte ez egy lényegesen jobb helyzet a gyakorlatban, mint ami eddig volt.

Aztán persze jön az ellenzék ostorozása, először egészen finoman indít a főpolgármester, amikor azt mondja, hogy "az ellenzék egy meghatározó része a legenyhébben szólva is furcsán viselkedik” majd később azzal zárja az interjút, hogy szerinte "egyes ellenzéki szereplők például a kereszténységgel, a keresztény egyházakkal kapcsolatban olyan útszéli hangnemben nyilvánulnak meg, amire csak az 50-es években, a Rákosi-rendszerben volt példa. Ilyet még Kádár János sem tűrt meg."

Figyelmébe ajánljuk