Öt forintért adná el a praxisát a nyugdíjba készülő gyermekorvos, de így sincs rá jelentkező

  • narancs.hu
  • 2024. május 12.

Belpol

Pedig felújított rendelő és szolgálati lakás is járna hozzá Vépen.

Ötven év után nyugdíjba menne a gyermekorvos a Vas megyei Vépen, de nincs senki, aki átvenné a praxist, pedig Garda Károly jelképes áron, öt forintért árulja azt – derül ki a RTL Híradó riportjából.

A felújított rendelő mellett szolgálati lakás is várná az új orvost, de így sincs jelentkező.

A település polgármestere szerint a szülők már elkezdték átíratni a gyerekeiket más rendelőkbe. Keczéry Attila, az orvosi kamara háziorvosi szervezetének vezetője a Híradónak nyilatkozva arról beszélt, az elmúlt években hirtelen megugrott a megszűnt orvosi praxisok száma, a legnagyobb probléma pedig az, hogy Garda Károlyhoz hasonlóan mások sem találnak maguknak utódot.

A fiatal orvosok inkább kórházakban kezdenek el dolgozni, ahol magasabb fizetést kapnak, és nem is kell egy egész praxis irányítását magukra vállalniuk. Keczéry Attila hozzátette, megfelelő kormányzati finanszírozás nélkül az alapellátási rendszer tíz év múlva összeomolhat.

(Címlapképünk forrása: RTL Híradó)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk