Rendeletet módosítottak az Államkincstár új elnöke kedvéért

  • narancs.hu
  • 2021. április 7.

Belpol

Nem volt megfelelő gyakorlata, átírták a jogszabályt. 

Módosította a vonatkozó rendeletet a kormány, hogy a Magyar Államkincstár új veuetője elfoglalhassa a helyét - szúrta ki a hvg.hu.

Mészáros József, a Magyar Államkincstár elnöke március elején mondott le váratlanul, majd a miniszter idő előtt menesztette a mellé kijelölt miniszteri biztost is.

Varga Mihály pénzügyminiszter kedden a közösségi oldalán jelentette be, hogy Bugár Csaba „került a  Magyar Államkincstár elnöki pozíciójába”, aki sokféle pénzügyi intézménynél dolgozott, volt a Diákhitel Központ vezérigazgatója, legutóbb 2019. júniusától a tőkebefektetésekkel foglalkozó MFB Invest Zrt. vezérigazgatója volt.

Kinevezéséhez azonban módosítani kellett az erre vonatkozó kormányrendeletet, eddig ugyanis csak "szakirányú felsőfokú iskolai végzettséggel, legalább ötéves közigazgatási gyakorlattal és legalább ötéves vezetői tapasztalattal rendelkező magyar állampolgár" lehetett az államincstár elnöke, most egy késő este megjelent módosítással beszúrták: "közigazgatási vagy pénzügyi" gyakorlatot várnak el.

A módosítás szerdától hatályos, tehát az új kinevezés is csak mától felel meg a jogszabálynak.

Figyelmébe ajánljuk