Százezer forintos rezsitámogatást fizet dolgozóinak a Mészáros Csoport

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. október 5.

Belpol

Az irántuk érzett felelősségből.

Minimum nettó százezer forintos rezsitámogatást fizet minden munkavállalójának a Mészáros Csoport – közölte a szervezet szerdán az MTI-vel. A a megemelkedett rezsiköltségek és a növekvő infláció okozta terhek enyhítésére szánt összeget október 15-től december végéig fizetik ki a vállalatcsoporthoz tartozó cégek.

Hozzátették, hogy a Mészáros Csoport több mint 25 ezer dolgozót foglalkoztat, az ország egyik legnagyobb munkaadója, ezzel együtt felelősséget érez értük és családjaik anyagi biztonságáért. Ebből fakadóan a vállalatcsoport tulajdonosa és cégvezetői egyetértésben azt a döntést hozták, hogy a magas infláció, különösen az élelmiszerárak, valamint az energiaválság okozta rezsiárak jelentős megemelkedése miatt a felsővezetők kivételével minden munkavállalóját minimum nettó százezer forintos, egyszeri rezsitámogatásban részesíti.

A Mészáros Csoport reményét fejezte ki, hogy egyre többen lesznek azok a hazai munkáltatók, amelyek ugyan maguk is küzdenek a megemelkedett energia- és alapanyagárakkal, valamint az inflációval, de pénzügyi helyzetükhöz mérten kompenzálni tudják dolgozóik megugró terheit.

A Mészáros Csoport a magyar gazdaság egyik legtőkeerősebb és legnagyobb szereplőjeként a nemzetgazdaság számos stratégiai ágazatában van jelen. A csoporthoz jelenleg több mint 300 cég tartozik.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk