Tarlós István nem érti, Vitézy miért akarja középutasnak beállítani magát

  • narancs.hu
  • 2024. március 20.

Belpol

Holott sok évig közel állt a Fideszhez. A korábbi főpolgármester nem tartja valószínűnek, hogy Szentkirályi visszalépjen.

Tarlós István a Hírtv vendége volt kedd este, ha már úgy alakult, hogy két korábbi beosztottja is elindul Karácsony Gergely ellen a főpolgármester-választáson. A korábbi főpolgármestert, hogy Vitézy Dávidról és Szentkirályi Alexandráról kérdezték.

Mint ismert, Szentkirályi évekig Tarlós helyettese volt a városházán, Vitézyvel már összetettebb volt a viszonya, hisz' 2014-ben Tarlós rúgta ki a BKK éléről, majd azt mondta róla: Vitézy Dáviddal majdnem lehetetlen együtt dolgozni a személyisége miatt. De még 2016-ban is olyat üzent Tarlós Vitézynek, hogy "nem egy mindenhonnan elcsapott, sértődött, egy bezárt múzeumot vezető közgazdász fogja egy nightclubból meghatározni, hogy milyen lesz Budapest közlekedése".

Ezúttal sem nagyon sikerült visszafogottan beszélnie Tarlósnak Vitézyről. Azzal kezdte, hogy Vitézy állításával szemben nem lehetett a BKK alapítója, hiszen sem a közgyűlésnek, sem a hivatalnak nem volt tagja. "Nem alapított ő semmit. Kineveztük igazgatónak. Először nem őt akartam." 

Majd arra is kitért, hogy

a 4-es metró megvalósulásában Dávidnak olyan nullához közeli szerepe volt".

Tarlós szerint zavaró, hogy Vitézy másként emlékszik dolgokra, mint ő. Szerinte az sem világos, ki jelöli Vitézyt. Nem tartja valószínűnek, hogy Szentkirályi visszalépjen Vitézy javára.

"A legnagyobb kérdés az, hogy Dávid hogy akar középutas lenni azok után, hogy egy évtizedig miket híresztelt az egész ellenzéki média, amit ő sose cáfolt, az állítólagos rokoni kapcsolatairól, hogy melyik cégnek, pártnak, politikai közösségnek volt ő a favorizáltja már a mi időnkben is, aztán a nagy fideszes fejlesztőcégé...  Aztán ki is lett az Orbán-kormány államtitkára?

Ezek után egyik pillanatról a másikra azt mondani, hogy középutas? Hát azért ezzel lesz dolga az őt támogató nem tudom, milyen közösségnek. Itt érzek egy kis disszonanciát."

Mindemellett Tarlós megjegyezte, hogy Vitézy sok évig közel állt a Fideszhez, miközben Szentkirályi sokaig párttag sem volt.

Tarlós szerint Szentkirályinak több rálátása volt az önkormányzat működésére, mint Vitézynek, ezért nem szabad lebecsülni. Mindennek ellenére elmondta, hogy nem utálja Vitézyt. "Ugye híre ment egy időben, hogy én utálom. Ez nem igaz! 

Én Dávidtól idegenkedtem különböző okok miatt, és nem volt a személyiségünk összeegyeztethető, de nem utáltam őt soha."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.