Újabb öt kerületben szedik le a Soros-plakátokat

  • narancs.hu
  • 2017. július 11.

Belpol

A DK is csatlakozott az Együtt akciójához.

A héten összesen hat budapesti kerületben folytatódik az Együtt által szervezett plakáteltávolítás.

Az első akcióra vasárnap került sor a XVI. kerületben, az ottani eseményen felszólaló Vajda Zoltán önkormányzati képviselő azt mondta, „az uszító propagandaplakátokat nem titokban, sötétben bujkálva, hanem fényes nappal, a nyilvánosság erejét használva” kell eltávolítani, ahogy „büszke hazafiak teszik”.

Legális plakáteltakarítás a gyűlöletkampány ellen

Vajda Zoltán, az Együtt XVI. kerületi képviselője szervezett „nagytakarítást” a Rákosi úton található „Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén!” feliratú plakátokhoz. A plakátok eltávolítását 72 órával korábban bejelentette, így az eseményt a rendőrség biztosította.

Vajda szerint  bárki szervezhet hasonló akciót a lakókörnyezetében, ehhez mindössze annyit kell tenni, hogy az esemény előtt 72 órával bejelentést tesz a rendőrségen.

Ezt tették az alábbi kerületekben is:

Szerda, 18 óra, Dél-Buda

Nagytakarítás Dél-Budán is!

Dél-Budán is ömlik a kormány propagandája – a mi pénzünkön – a legújabb gyűlöletkeltő plakátokkal. Ezért mi is akciót hirdetünk: 2017. július 12-én, 18...

Péntek, 10 óra, Pesterzsébet és Kispest

Nagytakarítás Pesterzsébeten és Kispesten.

Péntek, 18.30, Zugló

Lemossuk a gyalázatot Zuglóban is

 

Az akcióhoz közben csatlakozott a Demokratikus Koalíció is. Gy. Németh Erzsébet, a párt fővárosi képviselője és Varju László, a párt alelnöke performansszal egybekötött sajtótájékoztatón festette át a Soros-plakátokat.

Demokratikus Koalíció

Átfestjük! Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció fővárosi képviselője és Varju László, a párt alelnöke performansszal egybekötött sajtótájékoztatón festette át a Soros-plakátokat.

Figyelmébe ajánljuk