16 éves lány életét is tönkretette a most elfogott kerítő

  • narancs.hu
  • 2023. február 24.

Bűn

Évek óta nyomoztak utána, már gyanúsítottként is kihallgatták, de nem hagyta abba.

Őrizetbe vett a rendőrség egy 69 éves budapesti férfit, aki ellen évek óta nyomozott a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya. 

Üzletszerű kerítéssel, emberkereskedelemmel gyanúsítják, a rendőrök szerint olyan nő életét is tönkretette, visszaélve a befolyásával, aki még nem töltötte be a 18. évét. 

 

Az eddigi bizonyítékok szerint ez a férfi, R. Lajos 2015 óta közvetített az ügyfeleinek nőket szexuális kapcsolatra.  Férfiak fordultak hozzá az igényeikkel, ő pedig a szóba jöhető nőismerősei között megkereste azt, akit megfelelő partnernek gondolt, leegyeztette velük a részleteket, azt is, hogy hol találkoznak, mennyi időt töltenek együtt, és mennyibe kerül az együttlét. R. Lajosnak a nők átadták az így keresett pénz egy részét, vagy – miként a police.hu írja – „a beszervezett és kiközvetített lányoktól saját maga részére ingyenes szexuális szolgáltatás nyújtását kérte, akik kérésének többségében eleget is tettek”.

A nyomozók arra jutottak, hogy a gyanúsított azért rendezett szépségversenyeket, hogy a jelentkezők közül válassza ki azokat, akiket szexuális munkára alkalmasnak vélt. Az is előfordult, hogy olyan nőket közvetített ki, akik még nem voltak nagykorúak.

Közülük egy érzelmileg labilis, 16 éves lányt anyagilag és kapcsolatai révén is támogatott, a lány pótapaként tekintett rá. Ő pedig kihasználva a befolyását, ezt a lányt is rávette arra, amire a többieket. A nyomozóknak legalább négy esetről van bizonyítékuk.  R. Lajos erről a lányról több meztelen, félmeztelen fotót készített, az egyik együttlétükről pedig videót is.

Ezeket a felvételeket a rendőrök megtalálták a telefonján, amikor elfogták. 

Először 2021 novemberében hallgatták ki gyanúsítottként, üzletszerűen elkövetett kerítés miatt. Ő azonban azután sem hagyta abba a közvetítést, erre is vannak bizonyítékok, a sértettek is rávallottak.

 

Azért, hogy végre hagyja abba, a férfit szerdán reggel a lakásán elfogták, házkutatást tartottak nála, lefoglaltak mindent, ami bizonyíték lehet, indítványozták előzetes letartóztatását.

Ha a gyanú alapján a vád bebizonyosodik a bíróság előtt, akár 15 év szabadságvesztésre is ítélhetik R. Lajost.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk