A zeneiparban is elkezdtek beszélni a szexuális erőszak áldozatai

  • narancs.hu
  • 2017. október 25.

Bűn

A Crystal Castles énekese egy évtizedig tartó bántalmazással vádolta meg volt zenésztársát.

Alice Glass (Margaret Osborne), a Crystal Castles zenekar énekese a Weinstein-ügy és a #metoo kampány hatására egészen elképesztő történetet tett közzé a honlapján. Glass 2015-ben lépett ki a kéttagú zenekarból, miután szerzőtársa, Ethan Kath (Claudio Palmieri) több mint egy évtizedig erőszakoskodott vele.

Glass bejegyzése szerint a nála 10 évvel idősebb és akkor már helyben ismert zenész, Palmieri először 15 éves korában (2004-ben) itatta le és használta ki, majd éveken keresztül tömte alkohollal és drogokkal az instabil fiatal lányt, többször meg is erőszakolta.

A bántalmazás azután sem maradt abba, hogy zenekart alapítottak és befutottak. Palmieri rendszeresen azzal zsarolta Glasst, hogy ha nem fekszik le vele, keres másik énekest. Állítólag számtalanszor meg is verte, és kis túlzással rabszolgaként tartotta: időnként bezárta, átolvasta az e-mailjeit, ellenőrizte a kapcsolatait, nem engedte egyedül nyilatkozni.

Glass szerint az érzelmi hatalmaskodás része volt, hogy a zenekar talán legismertebb számának Palmieri az „Alice Practice” címet adta, és azt terjesztette, hogy az énekfutam gyakorlatilag véletlenül született hozzá.

Alice Glass 2015-ös távozása után egyébként a Crystal Castles-nek új énekesnője lett Edith Frances személyében. Palmieri a Pitchforknak küldött közleményében merő kitalációnak nevezte Glass sztoriját, és jogi lépéseket helyezett kilátásba.

Közben a 444 arról ír, Marylin Manson kirúgta basszusgitárosát, Twiggy Ramirezt, akit egy másik énekesnő, Jessicka Addams nemi erőszakkal vádolt meg.

(Borítókép: Alice Glass a Balaton Sound fesztiválon 2013-ban, MTI: Mohai Balázs)

Figyelmébe ajánljuk