Egy elemző már reggel beindította a hülyeséggyárat: szerinte a magyarok Orbán mellett állnak, és aggódnak a migránsok miatt

  • narancs.hu
  • 2018. február 16.

Fekete Lyuk

Orbán Balázs nem hagyta, hogy unalmas legyen a péntek.

„A magyarok hetven százaléka aggódik az illegális bevándorlás miatt, de ugyanekkora azok aránya, akik elégedettek a kormányzat ez ügyben tett lépéseivel” – mondta saját kutatásukra hivatkozva Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója ma reggel a köztévén. Az intézetet egyébként a kormányközeli a Századvég hozta létre.

Orbán Balázs persze rögtön továbbment, mert ő úgy látja, „a két dolog nyilván összefügg egymással”, és szerinte a Jobbik szavazóinak többsége és a pártválasztásukban bizonytalanok hetven százaléka is egyetért a kormányzat lépéseivel.

Orbán Balázs

Orbán Balázs

Fotó: M1

Orbán azt is mondta, hogy az uniós szintű kutatások szerint az emberek a migráció és a terrorizmus kérdését látják napjaink legnagyobb kihívásának, az illegális bevándorlás ügye pedig olyan országokban is a választási kampány központi kérdésévé vált, mint Csehország, amely nem tranzit-, de nem is célterülete ennek a népességmozgásnak.

Ez nyilván biztosan így van, de érdemes egy másik, friss kutatásra is felhívni a figyelmet. Az Ipsos 25 ország megkérdezésével készült What Worries the World (WWW) felmérése szerint ugyanis a magyarok nem a migráció vagy a terrorizmus miatt aggódnak a legjobban, sokkal nagyobb problémának tartják az egészségügy helyzetét, a korrupciót, de az elszegényedést is. Erről a kutatásról itt lehet bővebben olvasni.

Figyelmébe ajánljuk