Azonnal védje meg a magyar parlament az Ismerős Arcokat a rájuk orvul támadó Romániától!

  • narancs.hu
  • 2016. január 2.

Fekete Lyuk

Vona Gábor keményen kezdi az évet. S logikájában annyi van is, hogy ha Ákost a kormány védi, az Ismerős Arcoknak is kijár – minimum a parlament védelme. Meg nyilván a Kossuth-díj.

Miután a menekültválság a magyarországi szélsőjobb vetélkedésében a Fidesz előretörését hozta a Jobbikkal szemben, a lemaradó fél azzal kezdi 2016-ot, hogy igyekszik visszakapaszkodni az egyik régi vesszőparipájára: mentsük meg erdélyországi véreinket a bocskoros oláh reájuk zúdított ármányától, sandaságaitól és rendszeres támadásaitól. E megvédelmezésre pedig a legalkalmasabb fórum a magyar Országgyűlés.

Egy védelemre szoruló zenekar tagjai

Egy védelemre szoruló zenekar tagjai

 

Vona Gábor friss közleményét természetesen – a magyar nyelv nagyobb dicsőségére – betűhíven közöljük:

K Ö Z L E M É N Y

Parlamenti válaszlépést sürget a Jobbik az erdélyi magyarok elleni román zaklatások miatt

Kezdeményezem, hogy a Parlament Külügyi Bizottságának és Nemzeti Összetartozás Bizottságának együttes és rendkívüli ülése hallgassa meg a román nagykövetet az Erdélyben tapasztalható, immár sorozatosnak mondható magyarellenes, a megfélemlítésre építő, jogsértő politikai, hatósági intézkedések miatt.

A magyar kormány és a magyar diplomácia mindeddig mélyen hallgatott a román hatalom túlkapásairól, a magyar nemzeti közösség egyéni és kollektív jogainak durva megsértéséről. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom erdélyi vezetőjének és kézdivásárhelyi elnökének megalapozatlan megvádolása és letartóztatása, több magyarországi zenekar, köztük az Ismerős Arcok erdélyi fellépésekor tapasztalt zaklatása, a magyar rendezvények hatósági megzavarása mind-mind olyan erőfitogtató, soviniszta irányba mutatnak, amelyet Magyarország nem hagyhat szó és válaszlépések nélkül.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke, frakcióvezetője

Figyelmébe ajánljuk