És ha a tanár hazaviszi a tankönyvcsomagot? – Az erzsébetvárosi vezetés semmit nem bízott a véletlenre

  • narancs.hu
  • 2014. szeptember 13.

Fekete Lyuk

Egészen káprázatos címlappal jelentkezett a VII. kerületi önkormányzat lapja, az Erzsébetváros. A nem éppen tűéles felvételen maga a főnök, Vattamány Zsolt polgármester köszönti ajándék tankönyvcsomaggal az új tanévet, s egy copfos kislányt. De van még egy szereplője, a háttérben álló tanító néni, aki szintén egy tankönyvcsomagot tart a kezében.
false

A derűs amatőr felvétel címlapra kerülésének nyomós oka van. No nem a tanévkezdés, sokkal inkább az önkormányzat jótéteménye miatt, mivel az nemcsak az 1. és 2., de a mostani tanévtől kezdve a 3. és 4. osztályosoknak is ingyen biztosítja a tankönyveket. Ám úgy tűnik, Erzsébetváros atyái nem érték be szimpla jótékonykodással, mintha maguk is tudnák, hogy az ingyen tankönyv még nem minden, hiszen annak meg is kell érkeznie rendeltetési helyére. Hát megérkezett! Amint a képhez mellékelt szövegből kiderül, „a kerületi vezetők a könyvek szállítását és kiosztását személyesen felügyelték, így teljesen zökkenőmentes volt a szeptember elsejei tanévkezdés”.
Arra azért kíváncsiak lennénk, hogy mindez technikailag hogyan volt kivitelezve? Vattamány, alpolgármesterestül, jegyzőstül, képviselő-testületestül augusztus 31-én, hajnalban lecövekelt a tankönyvraktár előtt, majd a teherkocsikra felkapaszkodva nem engedték, hogy a szállítmányt esetleg máshova, például Ferenc- vagy Terézvárosba vigyék? Vagy hogy? Mit jelent az, hogy „személyes felügyelet”? Pláne a kiosztásnál. Vagyis nemcsak a szállítókban, de már az iskolai alkalmazottakban sem lehet megbízni? Mégis, mit gondoltak? Hogy a pedagógusok hazaviszik a tankönyvcsomagokat?

Figyelmébe ajánljuk