Amber Rudd brit belügyminiszter asszony szerint ez az alkalom megkívánja az országos lerészegedést

  • narancs.hu
  • 2018. március 4.

Fekete Lyuk

Még a kocsmák hosszabbított nyitvatartását is engedélyezi ez egyszer az állam.

Amber Rudd brit belügyminiszter asszony szerint ez az alkalom megkívánja az országos lerészegedést. Persze Rudd nem azt mondta, hogy mindenki a sárga földig igya le magát május 19-én, amikor Harry herceg megházasodik, hanem azt, hogy ez az esemény alkalmat teremt az egész nemzetnek arra, hogy ünnepeljen, ezért engedélyezik, hogy a szokásos tizenegy órás zárás helyett hajnali egyig tarthassanak nyitva a pubok Angliában és Walesben – írja az MTI.

A döntés egyébként nem meglepő, korábban is előfordult, hogy a királyi család jeles eseményeit (Vilmos herceg 2011-es esküvője, II. Erzsébet 90. születésnapja) hasonló intézkedések kísérték. A döntésnek Brigid Simmonds, a Brit Sör- és Pubszövetség vezérigazgatója is nagyon örült, véleménye szerint ez már nagyon ráfért a pubszektor forgalmára. Ennek köszönhetően valószínű, hogy a neves nap éjszakáján szerényebb számban képviseltetik majd magukat a britek a budapesti hetedik kerületben.

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.