Kásler Miklós történelmi mélyelemzést tartott: Szent István közvetlen kapcsolatba került a Mindenhatóval

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 18., 12:48
kommentek
7
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Forrásközpontúnak épp nem nevezhető előadás az emberminisztertől.

A nagyváradi Szent László Napokon tartott előadást Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetője, aki elemzett, bemutatott, kivetített, és kész történelmi leckét adott a jelenlévőknek Szent Istvánról és Szent Lászlóról.

false

 

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Kásler szerint Szent István apostoli királyságot hozott létre, megszervezte a magyar államot és az egységes egyházat, „felkenésével" pedig közvetlen kapcsolatba került a Mindenhatóval. A miniszter a magyar beavató koronáról is beszélt, amelyből szerinte a Szent Korona és a Szent Korona-tan következett, utóbbi „a világon egyedülálló erőként nemzetösszetartó erővé vált”.

Aztán jött Szent László: Kásler szerint ő az egyik legkiválóbb magyar hadvezér volt, akit rettenhetetlen bátorság jellemzett. Kásler azt is mondta, hogy „Szent László, az államférfi helyreállította a királyi hatalom és a magyar birodalom szerveződését”.

Kásler Miklós már korábban is megnyilvánult történeti kérdésekben műkedvelő történészként, a hivatalos Wikipédia-oldalán például ezt olvasni róla: „Kásler professzor onkológusi munkája mellett mindig nagy érdeklődést tanúsított a magyar nemzeti történelmi, történelemfilozófiai sorskérdések iránt, és számos szakértővel folytatott e témákban mélyreható beszélgetéseket. Az a véleménye alakult ki, hogy a mai ember utat tévesztett, elveszítette értékeit.”

Ahogy pedig két évvel ezelőtti portrénkban írtuk, Kásler Nemzeti Nagyvizit c. műsora a köztévén és rádión hosszú évekig ment, majd egy hatkötetes könyv formájában meg is jelent annak a Kairosz Könyvkiadónak a gondozásában, amely erre 39 millió forintos PADA-támogatást kapott. Az alapítványok szerint a sorozatra azért volt szükség, mert „a Nyugatról érkező, erősen globalista történelemszemlélet ellensúlyozására szükséges a magyarság történetének nemzeti érzelmű és szemléletű bemutatása, a hazafiúi érzelmek erősítése”. A gyakorlatban ez többek között magyar őstörténet-kutatást, a hun-magyar rokonság, vagy a Szent Korona-tan vizsgálatát jelenti.

false

 

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 18., 12:48
kommentek
7
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 7
  naki
  2018. június 21., csütörtök 17:48
  Töeténelemprofesszorok, előre! Mindenki tartson előadást Nemzeti Onkológiából, de hirtelen!
 2. 6
  Mist
  2018. június 21., csütörtök 00:06
  Bolond likból bolond szél fú!
  Mondták a régiek.
  S igazuk volt!
 3. 5
  rworse
  2018. június 19., kedd 08:30
  4
  Harmadik lett történelemből.
 4. 4
  2018. június 19., kedd 01:07
  Kásler, ha jól emlékszem, valaha (1966-7?) megnyerte a "Ki Miben Tudós" történelem vetélkedőt a tv-ben. Amit nem sok akkori és pláne mai történelem tanár tudna megcsinálni. Elképesztően hatalmas ismeretanyaga sajnos nem mentség zakkant ideológiájára.
 5. 3
  csulla
  2018. június 18., hétfő 19:54
  Nem tudnak előhúzni egy normális "nyulat" a 2/3 ból!
 6. 2
  rworse
  2018. június 18., hétfő 15:48
  Jut eszembe, a választások óta nem láttam semmit Nógráditól!
 7. 1
  Cheyenne
  2018. június 18., hétfő 13:48
  Kedves Mancs, qrva nagy tévedésben vagytok! Teológiai, klerikális értelemben teljes mértékben forrásközpontú az állítás. Jahve az uralkodóknak kiszolgáltatja a szentséget, a hatalom gyakorlásának, a nép vezetésének szakrális aktusát.

  Ez van vazze, ha keresztény alapokról nyomulunk..

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Nincsenek is fekete lyukak. (Stephen Hawking)

Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk