Pataky Attila, aki ott sem volt – Rezsicsökkentés Edda-emlékzenekarokkal

  • narancs.hu
  • 2014. augusztus 2.

Fekete Lyuk

A legendás ufóhívő és devizahiteles el sem ment a júniusi, kétpói Betyárételfőző Fesztiválra hirdetett Edda-koncertre, a fiát küldte maga helyett.

A rock örök és elpusztíthatatlan, különösen Magyarországon. A Blikk a minap arról számolt be, hogy Sipos Péter az Irigy Hónaljmirigyből immár a Zártosztály nevű Edda-emlékzenekart is erősíti – tényleg már csak ez hiányzott! Ennél csak az lenne klasszabb, ha valaki azzal állna elő, hogy Irigy Hónaljmirigy-paródiákat parodizál.

No de pokolba a gúnyolódással, mindenki úgy próbál boldogulni, ahogy tud, ha Edda-emlékzenekarral, akkor Edda-emlékzenekarral. Sok az eszkimó, kevés a falunap, a nagy pénzeket Balog Zoltán osztja, ő viszont minimum Sportaréna-méretű és amúgy is nyereséges rendezvényre adja a zsét.

Szóval nincs is nekünk semmi bajunk a Edda-emlékzenekarokkal stb., ám a Blikk cikkében van egy kis epizód, ami módfelett különös. Azt írják: „Hihetetlen, de Sipos Peti már nemcsak az emlékzenekarban, hanem a napjainkban is működő Edda Művekben is beállt Pataky Attila (63) helyére”, ami úgy jött ki, hogy a legendás ufóhívő és devizahiteles el sem ment a júniusi, kétpói Betyárételfőző Fesztiválra hirdetett Edda-koncertre, a fiát küldte maga helyett, a többiek meg szóltak a helyszínen tartózkodó Siposnak, ha már ott van, ugorjon be...

false


Mivel sehol nem olvastunk arról, hogy a kétpói Betyárételfőző Fesztivál botrányba fulladt volna a Pataky Attila távollétében megtartott Edda-koncert miatt, okkal feltételezhetjük, hogy a közönség nem is vette észre a cserét. Vagy mert olyan részeg volt, vagy mert kábé ennyire érdekli egy falunap népét az Edda.

Minket is legfeljebb az érdekelne ebből az egészből, hogy vajon Pataky Attila kapott-e gázsit a betyárételes produkcióért, mert ha igen, akkor tényleg nem mondhatunk mást, csak ezt: Előre, Edda-emlékzenekarok! Hódítsátok meg a magyar színpadokat, hiszen ti lehetettek a falunapok rezsicsökkentésének élharcosai, s ezzel jócskán hozzájárulhattok a magyar vidék felemelkedéséhez.

Figyelmébe ajánljuk