Film

Halálos mélység

  • Szabó Ádám
  • 2014. május 30.

Film

A 80-as évek elején járunk, amikor még pornóbajusszal és barkóval is lehetett hős az ember

, Petter például szál egyedül kénytelen végigküzdeni magát e filmen, pedig a keszonbetegség és a mélytengeri nyomás mellett egy konspirációs ügy és megannyi mocskos személy is az útjában áll - a végére talán még ő maga is bemocskolódik. Norvég filmről van azonban szó - ismerjük az ilyet, a műfaji kereteken belül maradva kicsit minden és mindenki más, a fémíz és a hideg hangulat pedig már a főcímnél elkap minket.

Az igaz történet alapján készült Halálos mélység azt meséli el, hogyan és milyen áldozatok árán vált Norvégia a világ egyik legtehetősebb országává. Vagy inkább azt, mit tud tenni egy kisember, ha az ő élete mit sem számít - a tét ugyanis néhány ember életénél sokkal nagyobb. Esetleg arról szól a film, hogyan dolgozza fel testvére elvesztését és a családi drámát egy gyökértelen, eleddig semmihez nem ragaszkodó adrenalinjunkie. A fentiek közül bármelyik lehet. Egy biztos, az Északi-tenger mélyén fekete aranyat találtak a nem is oly régmúltban, s a kitermelése igazi férfimunka. A norvégok az amerikaiakkal együtt küzdenek az olajért, amihez mindig és mindenhol vér tapad - ezúttal baleset történik, s a főhős testvére meghal. Hogy kinek a hibájából és miért? Százszázalékos választ sem erre, sem a többi felvetésre nem kapunk. Az egyedi látványvilág dicsérendő, a Halálos mélység viszont nem tudta eldönteni, thriller, családi dráma, esetleg krimi szeretne-e lenni - mindegyikbe belekapott, de egyikben sem tudott úgy igazán elmerülni.

Forgalmazza a Vertigo Média

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.