Film

The Expendables 2 - A feláldozhatók 2

  • - ts -
  • 2012. szeptember 16.

Film

Ez a film tök ugyanolyan, mint az előző, nem is lehet igazán folytatásnak nevezni, mert csak egy mondat erejéig kerül szóba ez előző rész. Ettől függetlenül (vagy éppen ezért) ez egy rettenetesen cool, mégis tipikus akciófilm. Lőnek, mint állat, folyamatosan célozgatnak korábbi munkásságukra, és egymás után sütik el a jópofának szánt (és néha tényleg vicces), egysoros poénokat. Olyan az egész mozi, mint anno a Rocky volt, tehát amilyennek Stallone megálmodta - ezt is és az előző részt is (ezt már nem ő rendezte, csak társíró). Minden bizonnyal ilyen lesz a harmadik rész is, amire állítólag már most győzködik Clint Eastwoodot...


Mást vártunk? Az egész már jó ideje nem filmészeti kérdés, hisz az elvárt technikai színvonalra adott minden garancia, így a felmerülő problémák csakis érzelmi mezőkön jelentkezhetnek - ki bírja a (rata)taták buráját, s ki nem? Akik nem, azok beszélnek a sztori gyengeségéről, alkalmasint hiányáról, azok hiányolnak bármit is. Akik meg szeretik a harcias vén csontokat, némán perkálnak. E két halmaz közt ráadásul - ilyen demokratikus a moziüzem - vidáman lehetséges az átjárás, aki valaha herótot kapott a lőorgiák láttán, nyugodtan a szívére veheti a veteránok igyekezetét, s aki anno mit nem adott volna egy élethű Uziért, ma önfeledten már utálhatja az úgy maradtakat. A magam részéről azzal is beértem volna, ha régi barátaink a Tizenkét dühös emberrel próbálkoznak, egy darabig az eredeti forgatókönyv szerint, de amikor már nem hatnak a józan érvek, átveszik a szót a fegyverek.

Forgalmazza a Pro Video Film & Distribution

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.