Védhetetlen

  • - kg -
  • 2012. március 9.

Film

23000000, 33 000000, 23000000. Denzel Washington termelőerejének fokmérői ezek a dollárban értendő összegek. Elmúlt három filmje statisztikái alapján ennyit ér ma az 57 éves színész a premier hetében, az amerikai mozikban, ha akciófilmben keménykedik.

Csak kevés deres halántékú akcióhős dicsekedhet ilyen kiegyensúlyozott teljesítménynyel - Willis leszálló ágban, Neeson felszállóban, Washington rendíthetetlenül a topon. És amíg ott van, addig nem is kell mást tennie, mint a rábízott ember- és eszközállományt biztonságban célba juttatnia. Vonatokat, metrószerelvényeket vagy - mint jelen esetben - egy sokakat befeketítő fájlt, melynek megszerzésében a világ minden hárombetűs al- és felvilági szervezete érdekelt. Denzel egykor maga is része volt az establishmentnek, de az EGO-t megtépázta a CIA, így lett a sikeres ügynökből AWOL (absent without leave - engedély nélkül lelépett). Józan emberi számítás szerint a visszafogott fanyalgásnak kéne most itt következnie, rutinszerű sopánkodásnak Hollywoodról meg a műfaj kiszámíthatóságáról (Washington, a majdnem rossz jó a makulátlanul jó Ryan Reynoldsszal párban állja a golyózáport), és belekötni sem is igen lehetne a lesújtó szép szavakba. A megengedőbb verzió szerint viszont olyannyira tét nélküli a sztori, hogy attól bátran el is lehet tekinteni (minden úgy lesz, ahogy várjuk), ez esetben viszont Daniel Espinosa filmje meglehetősen szórakoztató tud lenni. Fokvárosban amúgy is rég akcióztunk, és Robert Patrick felpuffadt ábrázata is rég töltötte be a gyöngyvásznat.

A UIP-Duna Film bemutatója

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.