étel, hordó

American Burger & Steak House

  • ételhordó
  • 2022. január 5.

Gasztro

„Megettem még egy almás lepényt fagylalttal, gyakorlatilag semmi mást nem ettem, míg utaztam keresztül az országon, tudtam, hogy tápláló és persze finom.”

Nem készült arról statisztika, hogy miután 1966-ban a Magvetőnél megjelent Jack Kerouac Úton című regénye, hányan képzelték magukat Dean Moriartynek, a szentendrei 11-es utat pedig Route 66-nak, de sokan lehetettek. Igaz, hogy a csőrös Csepel vagy a Moszkvics sok száz mérföld helyett legfeljebb 40 kilométeren át, például Visegrádra repítette őket, és Lucky Strike helyett a mezítlábas Kossuthtal kellett beérniük, de ez lényegtelen volt ahhoz képest, ami ilyenkor a szívekben lakozott. Az sem lett volna baj, hogy a Szentendrei út mentén sorakozó vendéglátóhelyeken fagylaltos almás lepényt is árulnak a csapolt sör, a cseresznyepálinka és a fasírtos zsemle mellett…

De ez is csak több mint ötven évvel később jut eszünkbe, miközben a Szentendrei út és a Reményi Ede utca sarkán álló American Burger & Steak House-ban esszük az almatortát vaníliafagylalttal (1190 Ft). „Persze, finom”, sőt egészen fantasztikus, bár az nem lenne jó, ha hosszú ideig mást nem ehetnénk. Most viszont az esne rosszul, hogy a gazdag vacsora után – amelynek a fagylaltos almás sütemény a fináléja volt – bármit ennünk kellene.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk