étel, kihordó

Happy Panda

  • ételhordó
  • 2020. december 9.

Gasztro

Ha a magyarhoz hasonlóan létezne Kínai Értéktár meg Népi Kínaikum vagy Sinaeikum Bizottság, akkor annak listáján a panda minden bizonnyal megelőzné a selymet, a porcelánt, az evőpálcikát, a nagy falat, de még Mao vörös könyvét is.

De tudják ezt a kínai vendéglátósok is. A lampionok és pagodás kiegészítők mellett a pandás cuccok a legkedveltebb dekorációs elemek, mégis meglepő, ha egy étterem névadójaként kerül elő. Ennek a távol-keleti biztonsági játék lehet tán az oka, az, hogy a pandázást vélelmezhetően túl bohónak, viccesnek, aranyosnak stb. tartaná a közönség, ezért inkább az olyan elnevezések játszanak, mint a Nyolc Folyó, a Kis Sárkány, a Tavaszi Örömök vagy a Nagy Fal, amely még véletlenül sem falatozó.

Ennek alapján a Happy Pandát bátor húzásnak is tekinthetjük, pedig csak a kreativitás üli torát, és ez már az étkezde logójában testet ölt: a pandafej egyik szeme villa, a másik kanál. De ott van az is, hogy „traditional chinese street food”. Járványmentes időkben a Vas utcában kereshetnénk fel, ott működik e zsebkendőnyi büfé. De így sem panaszkodhatunk: a futár a 35–40 perces kiszállítási időt nem lépte túl, és a csomagolás ugyan a műanyag dobozos átlag, de nem hűlt ki semmi.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk