chili&vanília

Nyár végi krémtrió

Gasztro

Tormás makrélapástétom, bódvalenkei cigánytúrókrém, tojásos-lecsós padlizsán – három nyár végi krém, amelyek gyorsan otthonra fognak találni sokak konyhájában.

A különböző szendvicskrémek, kencék nem csak örök közönségkedvencek, de rendkívül praktikusak is: többnyire néhány hozzávalóból kiadós, több napra elegendő adag készül, továbbá – ami a szeptemberi iskolakezdés tájékán talán nem egy utolsó szempont – általában a gyerekek is hajlandóak megenni. Változatosan lehet kínálni, felhasználni: szendvicskrémként, hasábokra vágott nyers zöldségekkel mártogatósként, pirítósra kenve (kétségtelenül így a legjobb), zöldségekbe töltve (paprika, paradicsom, uborka), vagy kényelmes vendégváróként, partifogásként. Az alábbi mennyiségekből nagyjából fél kiló lesz, így lehet tervezni – hogy ez pontosan hány adag, attól függ, hogy mi a funkciója, milyen egyéb ételek vannak mellette. Hűtőben két-három napig vígan eláll mind a három.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk