Nagy Márton behívta a Mol vezetőit a magas üzemanyagárak miatt

  • narancs.hu
  • 2024. április 8.

Gazdaság

A nemzetgazdasági miniszter szerint korábban arról egyeztek meg, a régiós középmezőnyben maradnak a benzináraink.

„Úgy látjuk, van egy elcsúszás a korábbi megállapodásunkban, ezért a hét második felére behívtam a Molt és a Magyar Ásványolaj Szövetséget egyeztetésre” – mondta az Indexnek Nagy Márton.

A nemzetgazdasági miniszter ezt arra reagálva mondta, hogy kiderült, szerdától ismét emelkedik az üzemanyagok ára. Nagy Márton hozzátette, hogy a kormány korábban egyezségre jutott a szövetséggel arról, hogy az áraknak a régiós középmezőnybe kell tartozniuk.

Már majdnem száz forintot drágult a benzin és a dízel december óta, és sokak szerint a következő hónapokban eljöhet a 700 forintos literenkénti ár is. A kormány korábban árstoppal próbálkozott, de arról viszonylag gyorsan kiderült, hogy csak hiányt okoz, ráadásul azóta már országgyűlési választásra sem kell készülnie a kormánynak.

Nagy Márton mellesleg elég nagyot megy ezen a hétfőn, hiszen ő jelentette be, hogy  a SPAR-t is feljelentik, amiért annak vezetője azt állította, a kormány felajánlotta nekik, hogy állami részesedésért cserébe könnyebb dolguk lenne a magyar piacon.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk