Visszahívhatják a Budapesti Értéktőzsde elnökét

  • 2023. november 20.

Gazdaság

Lehetséges, hogy a Matolcsy Györggyel való ellentéte vezet Patai Mihály leváltásához.

Rendkívüli közgyűlésen hívhatja vissza igazgatósági elnökét a Budapesti Értéktőzsde. Patai Mihály leváltásával új igazgatósági tagot és elnököt is választanak december 21-én – tudta meg a Portfolio.

A lap emlékeztet rá, hogy a közgyűlések napirendi pontjait legalább 21 nappal korábban ismertetik. Úgy tudják, hogy Patai Mihály és Matolcsy György jegybankelnök között ellentét van, holott korábban bizalmasok, sőt személyesen is jó barátok voltak. Patai az MNB alelnöke is, de a bank szervezeti és működési szabályzatának legújabb módosításai értelmében több fontos területet is kiszerveztek alóla.

A konfliktus okai nem egyértelműek, több forrás azt mondta, hogy Patai nyilvánosan is felemelte a hangját Matolcsy Györggyel szemben, mások ennél összetettebb és szakmai nézeteltéréssel magyarázták a helyzetet.

A történethez ott kapcsolódik a BÉT, hogy az MNB a Budapesti Értéktőzsde nagyrészvényese, 81,35 százalékos tulajdonrésszel.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk