Matolcsy unokatestvére simán letagadja, hogy övé lenne a VS

  • narancs.hu
  • 2016. június 5.

Hírnarancs

Állítólag „tanácsadóként” volt jelen a portál életében. Hírek.

Az ember, aki másként volt ott

Szemerey Tamás, Matolcsy György unokatestvére a jegybanki alapítványok körüli botrány kitörése óta adott első interjújában tagadta, hogy ő lenne a vs.hu valódi tulajdonosa. Szemerey a Magyar Időknek azt nyilatkozta, cége, a BanKonzult kft. csupán tanácsadóként segítette a VS-t megálmodó Száraz Istvánt. A BanKonzult neve azért vetődött fel, mert Szemerey cége fizette be a VS-t kiadó vállalkozások bejegyzésének cégbírósági illetékét. Mint az a VS történetével foglalkozó cikkünkből kiderül, a portál első főszerkesztője, Kerényi György elismerte, hogy tulajdonosként tárgyalt Szemerey Tamással.

Szemerey Tamás

Szemerey Tamás

 

Szombat: Kövér László a nemzeti összetartozásról

A trianoni békeszerződés évfordulója alkalmából Kövér László házelnök tartott beszédet Ungváron. Ebbe a megszólalásába sem volt nehéz belelátni némi háttérhatalmazásba oltott bevándorlózást, miután leszögezte: „A 21. századunk nagy erőpróbái nem a múltból ismert és elszenvedett területfoglaló háborúk, hanem újszerű, tudatfoglaló küzdelmek lesznek, amelyekben a szilárd azonosságtudatot nélkülöző közösségek bizonyosan veszteseivé válnak az egzisztenciális küzdelmeknek is.”

	Nemzeti összetartozás napja – Kövér László Ungváron

A nemzeti összetartozás napja – Kövér László Ungváron

Fotó: Nemes János/MTI

Vasárnap: Galló Istvánné a pedagógusokról

Június első vasárnapja van, pedagógusnap. Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke ünnepi nyilatkozatában visszatekintett az elmúlt hónapok tüntetéseire. Mint mondta, a kormány által nemrég benyújtott törvénymódosításában még azon pontok közül sem szerepel minden, amelyekben elvileg megállapodtak. Ráadásul teljesen váratlanul az iskolák technikai üzemeltetését is elvonták az önkormányzatoktól.

false

 

Fotó: Németh Dániel

A szakszervezet ma Darvasi László, Spiró György és Tóth Krisztina részvételével tartott rendhagyó irodalomórát. Beszámolónkat itt olvashatja.

Az ENSZ kivizsgálná a Tiszába fulladt menekült ügyét

Az ENSZ menekültügyi főbiztossága, a UNHCR szerint Magyarországnak ki kell vizsgálnia egy 22 éves szír menedékkérő ügyét, aki a héten fulladt a Tiszába a szerb határ közelében. Közösségi portálokon információk jelentek meg arról, hogy magyar rendőrök kővel dobálták meg a folyón átkelni próbáló menekülteket, de ezt a vádat a rendőrség azonnali közleményben utasította vissza. A UNHCR regionális képviselője, Montserrat Feixas Vihé ugyanakkor azt mondta, szervezete már legalább száz olyan esetet dokumentált, amelyben a magyar hatóságok túlkapásokat követtek el menekülőkkel szemben.

Vereség az Eb előtti utolsó meccsen

Szombat délután felkészülési mérkőzésen 2-0-ás vereséget szenvedett a magyar futballválogatott a világbajnok németektől. Lang Ádám első félidős öngólja után Thomas Müller talált be a 63. percben. Az Eb-n Ausztria ellen kezdünk, június 14-én.

Figyelmébe ajánljuk