Rossz hírek Felcsútról: pepecselés, vacakolás állhat a nagy álom útjában

  • narancs.hu
  • 2015. november 1.

Hírnarancs

Elmaradt a tegnapi nagy átadóünnepség, fészkelődik a nemzetbiztonsági bizottság, rács mögött a kiflis rabló, a farkas megúszni látszik, de visszatér. Nem túl komoly vashírek.

Kutya fülét adtak át tegnap Felcsúton, nem a kis csühöst

Bár a lé dőlt bele, s a szakmai hozzáértésben sem mutatkozott hiány, hisz a Swietelsky Vasúttechnika Kft. építi a kisvasutat, a nagy álom, a felcsúti kisvasút jelentősen megcsúszni látszik. Pedig minden rendesen le is van papírozva, azt írja különös riportjában a Népszabadság, hogy „a szerződést július 10-én a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc által vezetett alapítvány és az osztrák tulajdonban lévő építőcég magyarországi vasútépítő leányvállalata írta alá. Egyetlen pályázóként az alapítvány nyerte a kiírást, ami a felcsúti kisvasút építéséről szólt. Az átadást október 31-re ígérték”. Nos, tegnap nem volt semmilyen átadás, mostanában már tavaszra ígérik. S milyen igazuk van, ki a bánat akar télen kisvasutazni? Pláne Felcsúton!

De hol megy majd a kisvasút?

Állomás Felcsúton – De hol megy majd a kisvasút?

Fotó: Sióréti Gábor


No, azért ezt a „ki akar”-t kezeljük csak óvatosan, hiszen az uniós pályázatban napi 2600–7500 utast lengettek be az alkotók, ami annál is valószínűbb szám, mint hogy Felcsút összlakossága lassan meghaladja az 1800 főt is. Az Úttörő Vasút meg csúcsforgalom idején szállít napi 1500 utast (pajtást), de az ugyebár Budapesten van, ahol nem tudnak élni az emberek.
Ja, a Népszabó riportja annyiban különös, hogy nincs benne megszólaló, Felcsúton hallgat mindenki, mint a sír. Miért? Örömében, mert a nép, az istenadta nép / Oly boldog rajta, Sire!


Nemzetbiztonsági ügy lett a mindenlátó Századvég esete

Ugyancsak a Népszabó híreszteli, hogy a parlament nemzetbiztonsági bizottsága napirendjére veszi azt a látszólag példátlan esetet, melyben a Századvég nevű, khm, kutatóintézetnek még a portása is vidáman szörfölhetett az államtitkok óceánján. Nyilván nagy foganatja lesz a mondott bizottság buzgalmának. Bár erre még kicsinyt várni kell, mert „az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága a tervek szerint nem a jövő héten, hanem az azt követően ül össze legközelebb – tudatta Molnár Zsolt”, a testület maszopos elnöke a MTI-vel.

Rács mögött a kiflik réme

Mint arról lapunk is beszámolt (döbbenettel vegyes megelégedéssel), nem kell már félnie Kecskeméten a kifliknek, mert a rendőrség alig ötórai megfeszített munkával megoldotta a hírös város feltehetően legnagyobb problémáját. Kézre kerítettek egy elvetemült kiskorút, aki kiflit lopott. Csak remélhetjük, hogy magányos elkövetőről van szó, s nem bűnszövetkezetben hajtotta végre a bűncselekményt.

A farkas viszont meglépett

A sikereket kudarcok követik a NER-ben, amin jobb lesz változtatni valószínűleg. Pécsen sajnálatos módon felhagytak a napokban a szabad világot választó farkas üldözésével, számol be Simicska Lajos lapja, a Magyar Nemzet. Szerintünk aggodalomra semmi ok, majd fennakad szegény pára a szögesdróton. Legfrissebb információk szerint azonban mégsem mondtak le a farkasról, lelőtték a szökevényt.

A farkas visszatér, a farkas visszatér

A farkasok különben is el vannak pimaszodva, egy egészen új farkasfaj jelent meg nemrégiben a színen, s már annyian vannak, mint egy izmosabb törpeállam teljes lakossága. A 444-et persze jellemzően az érdekli belőlük, hogy mi a fenét csinálnak New Yorkban. Tényleg, mit lehet csinálni New Yorkban?

Figyelmébe ajánljuk