Ukrajna az utolsó órákban, Tito Vilanova meghalt

  • narancs.hu
  • 2014. április 25.

Hírnarancs

Az oroszok már az ukrán határon, Bokrosék padlón, a Jobbik betört a kultúrába. Tito Vilanova elhunyt. Ez történt pénteken.

Egy kilométerre vannak az orosz tankok az ukrán határtól – ez a péntek délutáni hír. Ami egészen aggasztó. Mert ez innen már egyet jelenthet… „Hadgyakorlat ürügyén komoly erőket csoportosított Oroszország Ukrajna határához, mintegy kétszáz harckocsit, tüzérséget és gyalogságot” – mondta Jurij Szerhejev ukrán ENSZ-nagykövet egy interjúban. Mihajlo Koval ukrán ügyvivő védelmi miniszter pedig azt közölte a Magyar Távirati Iroda szerint, hogy a hadgyakorlat során előző nap az orosz erők egy kilométerre megközelítették, de nem sértették meg az országhatárt. A tárca vezetője azt hangoztatta, hogy az ukrán fegyveres erők készek visszaverni bármilyen orosz támadást az ország ellen. Eközben fegyveresek rabolták el az EBESZ-megfigyelőket – legalábbis Kijev szerint. A szakadárok megállították a megfigyelőket szállító buszt Szlovjanszkban, és fogságba ejtették utasait. Kiszabadításuk folyamatban van.

Eközben itthon a bizottsági helyek kiosztásával múlatták az időt kedves politikusaink. És milyen jól csinálták! Az MSZP megszerezte a nemzetbiztonságit, a Jobbik pedig – jön a meglepi – a kulturálist. A hírek szerint pedig Dúró Dóra vezetheti ezt a testületet, haha! Hogy ez mennyire morbid, kifejtésre szinte nem is szorul. Villámnarancsunkat ajánljuk e témában, természetesen.

Bokros Lajosék nem indulhatnak az EP-választáson – így a mai hír. Erre mit mondjunk?!

Sportrovat: Risztov Évát meglehetősen érdekes körülmények közt zárták ki az izraeli Eilatban egy hosszútávúszó versenyen. Risztov két testhossznyi előnnyel a mezőny előtt ért célba, egy perccel később a rendezők azt közölték, hogy diszkvalifikálták, mert szabálytalankodott egyik ellenfelével, akit szintén kizártak. A magyarok óvtak a nemzetközi szövetségnél.

A végére pedig egy szomorú gyászhír: 45 évesen elhunyt Tito Vilanova, a Barca korábbi trénere, aki a 2012–13-as szezonban vezette, és nyert bajnokságot. Vilanova április végén került kórházba, meg kellett műteni, állapota drasztikusan visszaesett. Az edző Barcánál töltött időszakáról részletesen itt olvashat.

 

Figyelmébe ajánljuk