Szüret 2021/15.

  • Narancs
  • 2021. április 14.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

Akkor lesz Magyarország komoly, erős és sikeres ország, ha bizonyos törvényeket betart. Fölismer, elismer és követi ezeket a törvényeket. Az egyik ilyen törvény szerintem az az, hogy egyetlen magyar sincs egyedül. Úgyhogy Petry Zsolt sincs egyedül. Mindannyian vele vagyunk.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában

 

– A versek mindig egyfajta tükröt is tartanak az olvasóknak az adott korszakról. (…) Példaként említette Babits Mihály Hetedik eclogáját, ami a világháború szörnyűségeit rajzolja meg.

Kónya István gyulai alpolgármester a költészet napján, a Békés megyei online-nak

   

A boldogság világnapján idén is közzétették azt a térképet, amely az elmúlt év adatai alapján megmutatja, hogy az ország egyes megyéiben élők mennyire boldogok. (…) A kutatás szerint 2019-ben, bár nem voltunk boldogtalanok, a boldogság mértéke átlagon aluli szintet ért el megyénkben, a tavalyi évet nézve viszont átkerültünk az átlagosan boldog kategóriába. Persze, még ez sem az igazi, lehetne jobb is a helyzet, de már az is dicséretes, hogy a nehézségek ellenére javítani tudtunk a besoroláson. Régiós összehasonlításban Tolna megyével ugyanabba a kategóriába kerültünk.

Baranya megyei online

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk