Szüret 2021/25.

  • Narancs
  • 2021. június 23.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

Mi ott voltunk. Mi tudjuk, hogy a szabadság nem beköszöntött, hanem kivívtuk. A kommunizmus nem megdőlt, hanem megdöntöttük. A berlini fal nem leomlott, hanem ledöntöttük. A szovjetek nem kimentek, hanem kiszorítottuk őket.

Orbán Viktor előadása A harminc éve szabadon című konferencián, Kormany.hu

 

Rongálás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság egy 43 éves nő ellen. A gyanú szerint M. Mária 2021. június 15-én megrongálta volt férje autóját. Egy, a kertjében lévő kerti törpével betörte annak szélvédőjét, egy késsel összekarcolta az ajtaját és több elemét is. Másnap a sértett másik autójában is kárt tett.

Police.hu

 

A teljesítmény kultúrája teheti naggyá Magyarországot – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden Budapesten. Rétvári Bence a Pesti Vigadóban, a március 15. alkalmából odaítélt állami kitüntetések átadásán úgy fogalmazott, az alaptörvény is rögzíti, hogy értékteremtő munkán alapul Magyarország gazdasága.

MTI

 

Mielőtt az őrület elhatalmasodik a Városházán, azt azért világossá kell tennünk, hogy Budapest lakói – bár rendkívül türelmesek – nem birkák. Hamarosan eljön az a pillanat, amikor a többség megunja, hogy egy emberkísérlet részeseként a bolondot járassák vele, és átlátszó politikai hatalmi célokkal minél rosszabb életkörülményeket teremtsenek a fővárosban, hogy ezzel a budapestieket a kormány ellen hangolják a jövő évi választásokon.

Kis Ferenc írása a Magyar Nemzetben

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.