Szüret 2024/19.

  • Narancs
  • 2024. május 8.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

A magyar egy dörzsölt nép, tehát átlátunk mi a szitán, és tudjuk, hogy a háborún nemcsak veszteség keletkezik (…), de vannak mindig, akik nyernek rajta.

Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában

FIGYELMEZTETETT     LENYŰGÖZTE     SOK     EGYSZERRE

A tárcavezető a rendezvényen arra hívta fel a figyelmet, hogy tájegységeink jellegzetes arculatához az egyes vadfajok ugyanúgy hozzátartoznak, mint a hegyek, a síkságok, a folyók vagy az erdők. (…) A vadhús amellett, hogy különleges ízélményt biztosít, élettani szempontból is számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik. Hagyományainkat és szokásainkat tudatosan kell megvédenünk (…) – hangsúlyozta.

Az Agrárminisztérium Sajtóirodájának közleménye a karcagi vadásztársaság ünnepségéről

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul – jelentette ki (…) Maruzsa Zoltán, a Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, notebookok kiosztása alkalmából tartott sajtótájékoztatón. (…) Szalay Ferenc (Fidesz–KDNP), Szolnok polgármestere (…) megemlítette, hogy a mindennapos testnevelés a településről indult, Szolnokon minden gyermek rendszeresen mozog. A város vezetője a notebookokról szólva ugyanakkor figyelmeztetett a digitalizáció veszélyeire is.

A Belügyminisztérium közleményéből

Számtalan katonaédesanyával találkozhatunk a Magyar Honvédségben, akik egyaránt szolgálják hazájukat és családjukat. Közülük Vass Boglárka főtörzsőrmestert édesanyja csábította az MH Kiss József 86. Helikopterdandárhoz. (…) Lucz Zsolt hadnagy (…) már az általános iskolában erősen érdeklődött a repülés iránt. Úgy tervezte, hogy pilóta lesz. Elhatározása valóra váltását egy ajándék könyv döntően segítette. Missziós szolgálatából hazatérő édesanyja a kanadai vadászpilóta-programról szóló kötettel ajándékozta meg fiát, mely lenyűgözte.

Honvédelem.hu

Azt, hogy ki mit gondol politikai kérdésekről, sosem firtattam, azt pedig tíz éve mindenféle következmény nélkül nézem végig, ahogyan Dorottya hangot ad a politikai-közéleti meggyőződésének. Hány liberális színházigazgató viselné el némán, hogy az egyik társulati tag ellene vagy a számára fontos ügy ellen tüntet? Abszurd már maga a kérdés is, hiszen ilyen elképzelhetetlen, ott mindenkinek egy irányban kell gondolkoznia.

Vidnyánszky Attila Udvaros Dorottyáról az Origo.hu-nak

„Szeretnék minden tiszabőit megkérni, hogy szavazzon Bíró Zoltánra, ő a legjobb polgármesterjelölt” – hangzik el a Tiszabőre – Bíró Zoltán (Eljött megint a választási év) című nótában, ami a Döndi Duó és Roli párosától származik. (…) „Eljött megint a választási év, fideszes polgármesterjelölt, Bíró Zoltán, te vagy a nyerő. A zenészek neked húzzák, azt éneklik, hogy te vagy a király, Bíró Zoli a király” – folytatta az éneklést a duett Kis Grófo No roxa áj című örökzöldjének ütemeire.

Blikk

Különleges pillanat: megmutatta ritkán látott édesanyját Stana Alexandra

Cím a Bors online-on

Kikerült (…) a vármegyei értékek közül a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé, mivel évek óta nem szervezték meg ezt a rendezvényt. Így összességében, jelenleg 75 kuriózum található a vármegyei értéktárban. (…) A helyiek is fontosnak érzik az értékeket, és bár 58 településen jött létre bizottság, ezek közül valóban tevékenyen valamivel kevesebb működik, de ez a szám is 40 feletti, tehát sok.

Beol.hu

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom nagy országos gyerekemelő flashmobját Kecskeméten is nagy érdeklődés mellett tartották meg. A rendezvény célja, hogy a gyermekek fontosságára felhívják a figyelmet. (…) Szombaton 11 órakor a részt vevő családok egyszerre emelték magasba a kicsiket a városháza előtt.

Baon.hu

A szóló előadói lét előnye és hátránya is megjelenik a lemezen. Rengeteg belsős, intim érzést és gondolatot kapunk az énekesnőtől, felépül körülötte egy érinthető világ. Ugyanakkor éles fókusz helyeződik rá, amit a felhasznált stílusok még tovább feszítenek. A végeredmény kicsit száraz, vokálszegény.

Az Index.hu írása Léko Stefánia lemezéről

 

 

 

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk