A Honvédség ezredesét ütötték el az M1-es autópályán

  • narancs.hu
  • 2024. május 10.

Katasztrófa

Az 55 éves Bárány Mihály volt a baleset áldozata.

A Magyar Honvédség ezredesét, az 55 éves Bárány Mihályt gázolták halálra csütörtök délután az M1-es autópályán Biatorbágynál, közölte a Honvédelmi Minisztérium az RTL Híradóval. Az MTI információi szerint a férfit miután elütötték az egyik oldalon, a másik oldalra repülve újra elgázolták.

„Bárány ezredes nem csupán kiemelkedő katonai vezetőként, de kiváló diplomataként is szolgálta hazánkat és a nemzetközi közösséget. Munkássága alatt számos jelentős pozíciót töltött be, melyek során mindig a szakmai precizitás és az emberi méltóság szempontjait tartotta szem előtt”

– emlékeznek meg a Honvédség honlapján. Bárány 1990-től volt katona, előbb különböző alakulatparancsnoki pozíciókban, majd nemzetközi területeken, 2001 és 2002 között ENSZ-megfigyelőként, 2004 és 2005 között EBESZ-megfigyelőként dolgozott, 2005-től a Honvédelmi Minisztériumban látott el vezetői feladatokat, az utóbbi időszakban a Védelmi Innovációs Kutatóintézet szakértője volt.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk