Külügy: 19 magyar szorult védelemre a Hawaii-szigeteken

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 14.

Katasztrófa

A feljegyzések óta ez volt a második legnagyobb természeti csapás arrafelé.

Folyamatos kapcsolatban álltak azzal a 19 magyar állampolgárral, a Los Angeles-i főkonzulátus munkatársai, akik védelemre szorultak és regisztráltak is Mauin, mert a tűz által érintett területen tartózkodtak – áll Külgazdasági és Külügyminisztérium közleményében.

Csütörtökön tört ki a tomboló tűzvész Hawaii-on, a pusztító tűzben Maui szigete hatalmas károkat szenvedett, a Lahaina nevű történelmi város pedig majdnem teljesen leégett. A tűzoltók most is dolgoznak a mentésen, szombaton már 80 fölé emelkedett a halálos áldozatok száma, vasárnapra pedig 93-at azonosítottak. Lahaina újjáépítése több mint 5,52 milliárd dollárba fog kerülni.

A konzulátus közlése szerint a 19 magyarból már csak két fő tartózkodik a szigeten, de ők is biztonságban vannak.

Vasárnapra megerősítették, ez volt az Egyesült Államok legsúlyosabb erdőtüze, Hawaii történetében pedig a feljegyzések óta a második legnagyobb természeti csapás.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk