Szlávik: A harmadik hullámot még nem a vakcina fogja megakadályozni

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. január 5.

Katasztrófa

Hanem a szigorú védelmi intézkedések és lezárások. 

Hétfő este az M1 vendégeként beszélt a koronavírus elleni vakcináról Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa, ahol azt mondta, az oltás nem csak a betegségtől, a félelemtől is megvéd. 

Szlávik szerint a fertőző betegségek ellen a vakcina nyújtja a legjobb védelmet, de egyúttal más életminőséget is jelent, és ezt felismerik az emberek, ezért ahogy telik az idő, egyre többen szeretnék beoltatni magukat.

Az új koronavírus-fertőzöttek számának csökkenése kapcsán Szlávik azt modta, továbbra is vigyázzunk, tartsuk be a védelmi intézkedéseket, és várjuk a vakcinát.

Ugyanakkor hozzátette,

szerinte a járvány harmadik hullámát még valószínűleg nem az oltás, hanem a szigorú védelmi intézkedések, lezárások fogják megakadályozni.

Ha nagyon gyorsan, nagyon sok vakcina érkezik az országba, akkor könnyű helyzetben leszünk, de ezt semmi nem garantálja - jegyezte meg a főorvos.

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.