Kiállítás

Nagykanállal

Határtalan design

  • Mayer Kitti
  • 2020. november 19.

Képzőművészet

A 2004 óta évről évre friss válogatással jelentkező kiállítással korábban a Fővám téri Bálnában az Új Budapest Galériában találkozhattunk, kíváncsiak voltunk tehát, milyen hatással lesz a – kényszerhelyzetből fakadó – környezetváltozás a sokféle dizájntárgyat és -projektet felvonultató gigatárlatra. Jelentjük, jó választás volt a Kiscelli Múzeum.

A másik kérdés az időzítés maga. A „nagy hazai dizájn­boom” ugyanis október elejére esett. Akkor tartották a Design Hét Budapestet (amely most már hivatalosan is Budapest Design Week névre hallgat, igazodva a nemzetközi trendekhez), és minden nehezítő körülmény ellenére is megrendezték az őszi Otthon Design szakkiállítást a Hungexpón. A Budapest Design Week hibrid formában valósult meg, és klasszikus értelemben vett offline kiállítás helyett inkább online válogatást láthatott a közönség az idei mottó, a Tartsd körforgásban! szellemében, az expón felállított Magyar Design stand pedig most is jól teljesített.

E dömpingben kellett bizonyítania a Határtalan design című kiállításnak, ami javarészt sikerült is neki. Az már önmagában hatalmas teljesítmény, hogy létezik, de évről évre szemmel láthatóan fejlődik is a rendezvény, a kurátorok – Radnóti Tamás belsőépítész és Szigeti Szilvia textiltervező – kitartó munkájának köszönhetően.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk