Deutsch országot jár

A dorogi megmondó

  • Köd János
  • 2011. december 12.

Kis-Magyarország

Deutsch Tamás Dorogon egy lakossági fórumon próbálta eladni azt a jövő évi költségvetést, amelyet ugyanaznap fújt le Orbán Viktor Brüsszelben.

Miközben múlt hét pénteken Orbán Viktor Brüsszelben sajtótájékoztatón elismerte, hogy át kell írni a jövő évi költségvetést, Deutsch Tamás EP-képviselő országjárásának dorogi állomásán kijelentette: „A jövő évi költségvetés hozzásegíti az országot, hogy tovább lehessen csökkenteni az államadósságot.” Valamint, hogy „a 2012-es költségvetés azt a célt szolgálja, hogy a magyar gazdaság örökölt nehézségeivel szemben és a világgazdaság egyre komolyabb problémáival szemben megvédje az országot, megvédje a magyar családokat és a magyar polgárokat”.

 

 


Fotó: MTI

„2010-ben és 2011-ben Európában összesen két ország, Magyarország és Svédország volt képes arra, hogy gazdasági teljesítőképességéhez mért államadósság-mértékét csökkenteni tudja. Ez Európa-szerte elismerést kiváltó teljesítmény" – magyarázta tovább Deutsch, miért van reális esély Magyarországon gazdasági növekedésre, többek között az európai uniós források felhasználásával. A képviselő hozzátette, az elmúlt másfél évben 55 000 új munkahely jött létre és további több tízezer új munkahely teremtésére van szükség.

 

 

Lázár János fideszes frakcióvezető a minap a Kossuth rádió műsorában kijelentette: „Az a cél, hogy elmagyarázzák az embereknek a kormányzati döntéseket”, ezért a miniszterelnök „kiadta” a kabinet tagjainak: „El kell menni, és meg kell próbálni az emberekkel megértetni a helyzetet és a helyzetre adott válaszokat.”

 

Deutsch Tamás nem a kabinet tagja, mégis szerepet vállalt ebben a munkában. Az ősszoci Dorogra szervezett rendezvény iránt, melyet a választókerületi elnök, Meggyes Tamás volt esztergomi polgármester szervezett, igen csekély volt az érdeklődés, ráadásul a 12 fős hallgatóságból néhányan állítólag Esztergomból érkeztek. Információink szerint a kormányzati munkát népszerűsítő országjárásból Esztergom kimarad, ahol egyébként péntek délután Deutsch dorogi föllépésével egy időben képviselő-testületi ülést tartottak. Esztergomban a novemberi képviselő-testületi ülés után 40 perccel csupán rendőrségi kísérettel tudta elhagyni a termet a Fidesz-frakció. Meggyes Tamás a tegnapi esztergomi ülésen állítólag dorogi elfoglaltsága miatt nem vett részt – ámbár az általa szervezett dorogi rendezvényen sem látták.

Figyelmébe ajánljuk