Az egri Momentum a bírósághoz fordul a választókerületek átrajzolása miatt

  • narancs.hu
  • 2023. december 16.

Kis-Magyarország

A helyi képviselő szerint törvényellenesen rajzolták meg a határokat, ráadásul mást töltöttek fel a város honlapjára.

„Nem elég hogy baleknak nézik Eger lakosságát, de még törvénytelen is amit csináltak” – kommentálta Jánosi Zoltán momentumos képviselő, hogy új választókerületi határokat húzott meg a megyei jogú városban a Mirkóczi Ádám vezette hivatal. Az új kerületek megrajzolása törvényi kötelesség, ugyanis a város lakossága 50 ezer alá csökkent, így az eddigi 12 helyett már csak 10 önkormányzati képviselőre lehet szavazni jövőre, így csökkenteni kellett az eddigi választókerületek számát is.

Jánosi szerint a következő problémák vannak az új körzetek meghatározásával:

- Mindkét megszüntetett körzet ellenzéki. „A Fidesz boldog, így nekik lejt a pálya, a fideszes érdeknek kedvez a döntés.”

- Mirkóczki Ádám két jól fizetett alpolgármestere jól járnak a körzethatár-manipulációval.

- Az Eger lakosságának közel harmadát kitevő Felsőváros három képviselőjéből elveszít egyet, csak kettő marad. „A Felsőváros lakói tehát buknak az új kerülethatárokkal, ez gyakorlatilag a felsővárosban élők diszkriminációja.”

- „Szigetszerű” részek is vannak az újraformált körzetekben, azaz pl. a 1. választókerülethez tartozik a Mikszáth Kálmán utca mindenféle kapcsolódás nélkül tartozik a körzethez, melyet tilt a törvény.

- Jánosi szerint az egrieket átverték: „Láthatóan baleknak nézik az egrieket, ugyanis a város hivatalos honlapjára, az eger.hu-ra hamisított térképet tettek fel az új kerületekkel, a sziget jellegű részeket összekötve a kerület nagyobb részével vagy éppen teljesen kihagyva. Ez egyben mutatja, hogy az egri úgynevezett városvezetés is pontosan tudja mennyire kínos és vállalhatatlan ez a szétmanipulált új körzethatár-beosztás.”

Jánosi Zoltán a tegnapi napon a Miskolci Törvényszékhez fordultam, hogy semmisítsék meg ezt a beosztást, és kötelezzék új verzió elkészítésére a várost.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk