Nem tudtak felújítani három iskolát, vissza kell adni az uniós támogatást Hódmezővásárhelyen

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 19.

Kis-Magyarország

Márki-Zay szerint a Fidesz adminisztratív eszközökkel akadályozta a felújítást.

Márki-Zay Péter úgy véli, a kormány adminisztratív eszközökkel akadályozta az iskolafelújításokat, ezért kell most visszafizetni 460 millió forint uniós támogatást. A fideszes Benkő Zsolt képviselő viszont azt hangsúlyozta, a kormányzat 170 millió forinttal kiegészítette a fejlesztésekre szánt uniós támogatást. Egy biztos: nem jött össze három iskola felújítása Hódmezővásárhelyen. A helyi Fidesz szerint az iskolák rekonstrukciója helyett csaknem 300 millió forintból a városházát újítja föl az ellenzéki vezetésű önkormányzat, 100 millió forintot pedig más beruházásokra, a többi közt szökőkutak megszépítésére fordítanak.

A Márki-Zay vezette önkormányzat most azzal a kéréssel fordul a kormányhoz, hogy az oktatási beruházásokra szánt forrást más fejlesztések többletköltségeire fordíthassák.

A Fidesz-KDNP, valamint az MSZP és a DK képviselői a Nyugdíjas lakóparkban történt halálesetek körülményeinek kivizsgálását kérték a polgármestertől, miután egy 93 éves lakó halálát három, egy 81 évesét fél nap után vették észre a lakóparkban. Márki-Zay Péter ugyanakkor közölte, a Nyugdíjas Lakópark nem szociális intézmény, hanem cég. A korábbi gyakorlatot megváltoztatva azonban a történtek után minden nap ránéznek a lakókra, akik segélyhívót is kérhetnek, ennek költségét az önkormányzat állja - hangzott el.

Több képviselő vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezte, a javaslat azonban nem kapta meg a minősített többséget. A közgyűlés ellenszavazat nélkül úgy döntött, hogy év végéig 20 százalékkal csökkentik a beköltözni akaró idősek által fizetendő díjat.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.