„Sajnáljuk, ha megtörtént” – Elnézést kért a Fidesz a kampányba csábított kislánytól

  • Stemler Miklós
  • 2014. február 25.

Kis-Magyarország

A kormánypárt hivatalosan is elnézést kért a Magyar Csapatba invitált pécsi iskolástól. Ahogy mindenki mástól, aki szintén akarata ellenére kapott meghívót. A Fidesz szerint lehetséges, hogy valaki provokálja őket a rossz címekkel.

Múlt héten számoltunk be róla, hogy a 13 éves Ági (a nevet a család kérésére megváltoztattuk) is meghívót kapott Orbán Viktor miniszterelnöktől és Csizi Péter képviselőjelölttől a Fidesz pécsi rezsifórumára. Történt mindez annak ellenére, hogy a szülők állítása szerint sem ők, sem kislányuk nem írt alá korábban semmit a pártnak. Arról is írtunk, hogy az eset nem egyedi: Szekszárdon és Szigetváron is olyanok kaptak meghívókat, akik elmondásuk szerint nem adták oda személyes adataikat a pártnak.

Képünk csak illusztráció!

Képünk csak illusztráció!

Fotó: MTI

Mindez azért érdekes, mert a Magyar Csapatba szóló meghívók elvileg célzottan mentek ki, azaz csak olyanok kaphattak volna ilyen levelet, akik korábban aláírásukkal jelezték, hogy egyetértenek a rezsicsökkentéssel. Mindezt a múlt héten kérdésünkre a Fidesz sajtóirodája is megerősítette, ám arra nem adtak választ, hogy ebben az esetben hogyan kaphattak mások is magyar csapatos leveleket.

Jogsértő eset? Visszaélés?

Ha ön vidéken él, és környezetében visszaélést vagy jogsértést tapasztalt, kérjük, írja meg nekünk a kismagyarorszag [at] narancs [dot] hu címre, és mi utánajárnunk.

Február 25-én az E14–PM és az MSZP közös sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet az esetre, illetve a Fidesz pécsi elnöksége pedig sajtóközleményben kért elnézést a rossz helyre címzett meghívók miatt. Mint írják, a kölcsönös bizalomra építenek, és az aláírásgyűjtés során nem ellenőrzik a megadott adatok valódiságát, így előfordulhat, hogy valaki más nevét és címét adja meg – akár szándékos provokációképpen.

„Sajnálatunkat fejezzük ki és elnézést kérünk az illetékes családtól, ha az említett esetek valóban megtörténtek, természetesen nem célunk meghívókat küldeni azoknak, akiket nem érdekel vagy nem nézik jó szemmel a rezsicsökkentést, vagy nem értenek egyet a Fidesz politikájával” – zárul a párt közleménye.

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.