Milyen kár, hogy a fociban nincs kettős vereség

  • narancs.hu
  • 2016. július 3.

Kispálya

Két óra óvatoskodás után nagy burleszk tegnap. Mi jöhet még?

Tegnap este a kontinens legjobbjai csaptak össze a labdarúgó Európa-bajnokságon. Az eredmény két óra izzadmányos unalom: játékosoknak és nézőknek is a végkimerülésig. Mondjuk azt, hogy a magas ellenfelek annyira tartottak egymástól a tegnapi Németország–Olaszország-focimeccsen, hogy mindvégig csak a biztonsági játékra koncentráltak, s az ilyesmi sosem eredményez látványos futballt. De ez még csak hagyján lenne, viszont ez a harcmodor tegnap jól láthatóan a játékosok idegeit is felőrölte.

Müller és Parolo fejelne

Müller és Parolo fejelne

Fotó: MTI

Mire a 11-esek „drámájához” értek, nos, nem nagyon voltak maguknál, s egészen nevetséges dolgokat produkáltak. Gondoljunk csak a direkt tizenegyest rúgni beállított Zaza táncára (annyit kábé egy óvodás is tud, hogy azzal nem rúgatok büntetőt, aki a meccsen hozzá sem ért a labdához, mert ideje sem volt 20 méternél többet futni). Vagy éppenséggel szegény – pályája vége felé járó – Schweinsteiger egekbe lőtt labdájára (pedig a német kedvenc másodszor dicsőülhetett volna meg a versenyen; az ukránoknak rögtön a beállítása után lőtt gólja mellett nyilván jól mutatott volna az olaszok ellen szerzett győztes találat). De ilyen a foci, néha ölik egy kicsit.

A dolog mégis elgondolkodtató: biztos, hogy ez a tizenegyrúgósdi a legjobb megoldás? A tegnapi helyett például sorsolással is eldönthették volna a továbbjutást. Még a meccs előtt.

Vagy egyszerűen csak felhívják Linekert.

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.