Dokumentumfilm

Farkasok az erdőben

Vít Klusák, Barbora Chalupová: Csapda a neten

Kritika

A cseh gyerekek 60 százaléka internetezik szülői felügyelet nélkül. A gyerekek 41 százalékának küldtek már pornográf képeket. Minden második gyerek cseveg idegenekkel. 20 százalékuk egy találkozótól sem riadna vissza. Hogy mi a helyzet a magyar gyerekekkel?

Nos, gyermekvédelmi szervezeteknek bizonyára vannak adataik, de itthon a törvényekkel megtámogatott LMBTQ-ellenes kormányzati propaganda jár csúcsra, viszont az online gyerekbántalmazásról szó sem esik e nagy gyermekvédelem közepette. Annak ellenére sem, hogy pontosan tudható, nálunk is mindennapos a gyerekbántalmazás e modern formája.

Vít Klusák és Barbora Chalupová 12-13 évesnek tűnő felnőtt színésznőket kerestek egy internetes gyerekbántalmazásról készülő filmhez. A jelentkezők gyerekruhában érkeztek a szereplőválogatásra. A válogató során kiderült, a szerepaspiránsok jó részével már történt olyasmi gyerekként, mint amit a filmkészítők filmre akarnak vinni: 23 fiatal nőből 19 számolt be arról, hogy gyerekként online zaklatás érte. A projekt során három színésznőt 12 éves lánynak öltöztettek, díszletszobákat rendeztek be, gyerekkori képeik segítségével hamis profilt készítettek róluk a közösségi médiafelületekre, hogy bejelentkezhessenek hozzájuk a ragadozók, az online gyerekbántalmazók. Tíz forgatási nap anyagából áll össze a film, ez idő alatt 2458-an próbálták szexuális indíttatásból megkörnyékezni a 12 éves gyerekeknek hitt lányokat. Az egyik színésznő kamuprofiljára az élesítést követő első öt percben 16-an írtak. A zaklatási formák egészen különbözők voltak, hányingerkeltőn sok péniszfotó, maszturbálás, mocskos kérdések, vetkőzésért könyörgés, fenyegetés, zsarolás, viszont a többség nem próbálta meg kicsikarni a lányoktól a személyes találkozást, megelégedtek azzal, hogy az online tér adta lehetőségeket használják fel.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.