A Fehér Házban tett látogatást a román elnök

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. május 8.

Külpol

Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Johannis román elnököt.

Joe Biden felhívta a figyelmet arra, hogy a román és az amerikai katonák egymás mellett szolgálnak, és az amerikai hadsereg mintegy 1800 tagja állomásozik Romániában, ami hozzájárul a NATO keleti szárnyának megerősítéséhez. Az amerikai elnök kiemelte Románia szerepét a Fekete-tengeren, valamint az Ukrajnának nyújtott támogatást, a többi között a menekültek befogadását, és az ukrán gabona szállításához való hozzájárulást.

Klaus Johannis a kétoldalú tárgyalás megkezdése előtt a kapcsolatok aktuális témái közül megemlítette a vízumkönnyítést a román állampolgárok számára. Hangsúlyozta ugyanakkor, ma a legfontosabb, hogy miként lehet helyreállítani a békét Európában, és célnak nevezte annak megakadályozását, hogy Oroszország győzzön a háborúban Ukrajnával szemben.

Am avut astăzi, la Casa Albă, o întrevedere consistentă cu Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, cu care...

Posted by Klaus Iohannis on Tuesday, May 7, 2024

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk