A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség két szakértője maradt a zaporizzsjai atomerőműben

Külpol

A két ellenőr állandó jelleggel fog az atomerőműben dolgozni.

Befejezte munkáját és elutazott a zaporizzsjai atomerőmből a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) küldöttségének négy tagja, de ketten még maradtak a nukleáris létesítményben – erősítette meg az ukrajnai atomerőműveket üzemeltető Enerhoatom vállalat hétfőn a Telegram üzenetküldő portálon.

Az Enerhoatom úgy tudja, hogy a két ellenőr állandó jelleggel fog dolgozni az atomerőműben.

Hétfőre virradó éjjel az orosz erők a Dnyipropetrovszk megyei Nyikopolt ágyúzták –közölte a Valentin Reznyicsenko megyei kormányzó. Az eddig információk szerint tizenkét lövést adtak le a városra. Sebesülésről nem érkezett jelentés.

Az ukrán déli műveleti parancsnokság arról számolt be, hogy Herszon megyében az ukrán erők megsemmisítettek egy orosz lőszerraktárt Tomina Balka közelében, Lvove falunál pedig egy pontonhidat. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap éjjeli üzenetében jelentette be, hogy az ukrán erők visszafoglaltak két települést délen és egyet Donyeck megyében – emléketetett az Ukrajinszka Pravda.

Az Ukrajinszka Pravda a TASZSZ orosz hírügynökségre hivatkozva beszámolt arról is, hogy az oroszok "szünetet tartanak" a herszoni régi Oroszországhoz csatolásáról tervezett "népszavazás" előkészítésében. Ezt a megszálló orosz hatóságokkal együttműködő Kirilo Sztremouszov közölte orosz televíziók műsorában. "Felkészültünk a szavazásra, szerettük volna a közeljövőben a népszavazást megtartani, de a mostani események miatt (az ukrán erők ellentámadása) úgy gondolom, hogy egyelőre szünetet tartunk" – fogalmazott Sztremouszov.

Az ukrán vezérkar hétfő reggeli jelentésében azt írta, hogy az oroszok folytatják az erőszakos mozgósítást Ukrajna megszállt területein, még a kórházakból is visznek hadba férfiakat.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!