Putyin-ellenes partizáncsapatok foglaltak el egy kisebb orosz falut

  • narancs.hu
  • 2023. május 22.

Külpol

Az orosz önkéntesekből álló légió az ellenzéki szimbólumnak tartott fehér-kék-fehér zászlókkal adtak jelt magukról.

A magát Putyin-ellenesnek tartó Oroszország Szabadsága Légió határmenti települést foglalt el és katonákat küldött a Belgorod-régióban fekvő Grajvoron városba – írja a Guardian. Nem tisztázott, hogy kik sérültek meg a harcokban, amikről csak ellenőrizetlen hitelességű felvételek vannak. Egy videón sérült határőr is látható, egy másikon egy Mi-8-as helikopter, amely tüzeket okoz Kozinkában, és sok menekülő autó. Oroszország és Ukrajna is megerősítette, hogy a határnál harcok voltak. Egy másik Kreml-ellenes milícia, az Orosz Önkéntesek Testülete ugyancsak azt állítja, hogy részt vett bennük.

„Mi is oroszok vagyunk, mint ti – áll az Oroszország Szabadsága Légió közleményében. – Mi csak annyiban különbözünk, hogy nem akarjuk igazolni a hatalomban lévő bűnözők cselekedeteit, és fegyvert ragadtunk, hogy megvédjük a mi és a ti szabadságotokat. De ma mindenki felelősséget kell vállaljon a saját jövőjéért. Ideje véget vetni a Kreml diktatúrájának.”

Belogorod kormányzója szabotázst emleget és az ukrán hadsereget okolja a támadásokért. Ukrajna elhatárolódott a orosz gerillaharcosoktól, kijelentve, hogy azok nem állnak katonai irányításuk alatt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.