Tüntetés lesz a Salvini–Orbán-találkozó alatt

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 26.

Külpol

Az olasz baloldal Milánóban tiltakozik „a gyűlölet Európájának vezetői” ellen.

Kedden Olaszországban találkozik Orbán Viktor és Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter – adta hírül az MTI. Az Öt Csillag Mozgalom (M5S) olasz kormánypárt leszögezte, hogy a találkozó kizárólag „politikai eszmecsere” és nem kormánytalálkozó, melynek témája az európai migrációs politika lesz. „Azoknak az országoknak, amelyek nem csatlakoznak a menekültek áthelyezéséhez, és mindazoknak, akik válaszra sem méltatják Olaszország segélykérelmét, véleményünk szerint nem kellene több európai forrásban részesülniük. És ezen országok között jelenleg Magyarország is szerepel” – áll az M5S szenátusi és képviselőházi frakcióvezetője közös nyilatkozatában.

A találkozó ideje alatt tüntetést fog tartani a balközép Demokrata Párt (PD) a milánói Babila-téren. „Salvini és Orbán a gyűlölet és a megosztottság Európájának vezetői, Visegrádi Uniót akarnak létrehozni Olaszországgal” – nyilatkozta Emanuele Fiano, a PD képviselője.

A jobbközép Hajrá Olaszország (FI) szerint az M5S elhatárolódása a kormánypártok egyre határozottabb megosztottságára utal, és azt bizonyítja, hogy a római kormány migrációs politikája egyáltalán nem olyan egységes.

 

Figyelmébe ajánljuk