BKV: Egy fakocka miatt esett ki az új metró a forgalomból

  • narancs.hu
  • 2017. július 26.

Lokál

Meghibásodás nem történt, a szakértők találtak egy fakockát. Ennél jobb közlemény ma már tuti nem lesz.

Megszólalt a BKV-vezér Bolla Tibor, és közleményben magyarázza el, miért esett ki a forgalomból szerdán egy felújított szerelvény az M3-as vonalon.

Magyar és orosz szakértők vizsgálták meg a meghibásodott szerelvényt, akik kimutatták, hogy mindennek egy fakocka az oka: „a vonat egyik ajtaja alá egy idegen tárgy (fakocka) került, ennek következtében szorult meg az ajtó, ezért nem volt a vezető számára visszajelzés az ajtók zárt állapotáról. A védelmi rendszer jól működött, hiszen a vezető számára nem érzékelhető eseményről adott fontos információt, ezzel is támogatva a biztonságos közlekedést."

A szakértők minden szakértelmüket latba vetve eltávolították az idegen testet, mármint a fakockát, és láss csodát, azóta minden baró, rövidesen visszaáll a szerelvény és úgy suhan majd, mint egy felújított orosz metrókocsi!

A közlemény remek, de úgy érezzük, maradtak megválaszolatlan kérdések. Például mekkora volt a fakocka? Voltak rajta pöttyök esetleg? Vagy csak egy nevető bohócfej? Ki dobta el vajon? Szabotázsakció történt? És főként: mi lesz, ha annak, aki odatette azt a nyomorult fakockát, vannak még további, ugyanolyan fakockái?

Figyelmébe ajánljuk