Csodás budai kastélyt árverezett el az állam

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 16.

Lokál

Az új tulajdonos Farkas Flórián volt sofőrje.

A XII. kerületben található, egykoron Tündérhegyi Pszichoterápiás és Pszichoszomatikus-rehabilitációs Osztályként működő intézményt egy bizonyos Botlik Balázs frissen alapított cége vette meg, méghozzá kikiáltási áron, azaz 509 millió forintért – tudta meg a Hír Tv, amely azt is megpróbálta kideríteni, hogy pontosan kicsoda Botlik, akinek a 300 milliós önrészét 200 millió forintnyi jelzáloghitellel támogatta meg a Matolcsy unokatestvére által vezetett Növekedési és Hitelbank:

Üzletember, vagy mit lehet róla tudni?
– Sofőr.
Sofőr?
– Igen, előbb még valamikor volt a Fellegi Tamásnak a miniszteri sofőrje, meg van neki ilyen kártyája, ami igazolás, hogy köztársasági. Akkor volt a Farkas Flórinak egy ideig, akkor volt egy milliárdos bankárnak a sofőrje.”

Tehát Farkas Flórián egykori sofőrje vette meg a szebb napokat is megélt épületet, ami egészen 2009-ig működött pszichoterápiás intézményként, majd hét év csend után most az állam túladott rajta.

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.